Govedina peposo

27. 02. 2017 18.36

Ob temle receptu lahko pozabite na vse, kar ste do sedaj upoštevali pri svojem najljubšem golažu. Nič zapekanja mesa, nič čebule, nič kompliciranja z začimbami, nič dela. Vanja, kako sem ti hvaležna za tale super hiter in enostaven recept iz koncev govedine, ki jih ponavadi zaradi želje po hitri pripravi hrane, pozabimo.

Preberi več

Tokrat sem steak pripravila v kuhinji in ne na žaru, saj je recept predvideval še malo kuhanja mesa v omaki in tudi žara se nisem spomnila prej prižgati, da bi se fino ogrel.

Preberi več

Aromatična govedina s kakavom

27. 02. 2017 18.27

Včasih, res včasih se lotim kuhanja tudi v nedeljo. Načeloma sva stalna nedeljska gosta pri tašči in ušpičim le kakšno sladko stvar. Tokrat sem po nekem čudnem naključju v nedeljo kuhala posebej za ponedeljek, saj sem imela nalogo nahraniti celo naše pleme. Z govedino, pečico in polento je to daleč najlažje. Še posebej, ko v nedeljo popoldne po čistem slučaju med sprehodom na taščino kosilo srečaš prijatelja v istem kraju, ki sta tukaj z enakim namenom, kositi pri tašči.

Preberi več

Goveje rulade

24. 02. 2017 13.52

Sem nekaj časa tuhtala kaj čem narediti s 3 cm debelim kosom stegna. Ja, lahko bi ga spekla, lahko celega v ekonomu podušila, lahko skuhala. Odločila sem se ga po debelini razrezati v štiri plasti (oziroma v dva velika razprta šniclja), namazati z gorčico, obložiti, zviti, zavezati, speči, dušiti, narediti omako in razrezati ter pojesti.

Preberi več

Biftek v omaki iz rdečega vina

13. 02. 2017 18.50

Glavna praznična mesna jed so bili biftki v gostljati omaki iz vina, gorčice in začimb. Biftek je zrezek pljučne pečenke, ki velja za najbolj mehko govedino. Je zelo primeren kos za hitro pripravo saj ne zahteva dolgega dušenja, da postane mehko. In tudi ne suhega zorenja, da bi ga uporabili za steak. Je edini steak, ki se ga lahko skoraj svežega speče ter poje. Suho zorenje je zahtevno izvesti doma in takšno meso je v Sloveniji tudi težko kupiti. 

Preberi več

Elementi 11 do 15 od 15 skupno

Stran:
  1. 1
  2. 2