Najbolj priljubljeno


Zakaj Ekodar ekološko meso?

Meso EKODAR prihaja izključno s slovenskih pašnikov, kar pomeni da z nakupom mesa podpirate domačega kmeta in domačo živinorejo.

Zaradi številnih visokih standardov ekološke pridelave ima meso polnejši okus ter manjšo zamaščnost. V sebi ima tudi več omega 3 maščobnih kislin ter vitaminov. Pri vzreji živali se na naših kmetijah ne uporablja GSO, prav tako so prepovedani prehranski dodatki. Posebej pomembno je tudi dejstvo, da v ekološki govedini EKODAR ni sledi antibiotikov ali pesticidov.

Nadvse ponosni smo tudi na EKODAR sistem sledljivost, ki kupcem še dodatno zagotavlja sledljivost izvora našega mesa.


Ekodar sistem sledljivosti  Več o sledljivosti 

 

Kako poteka vzreja EKOLOŠKEGA GOVEDA

Garancijo potrošknikom zagotavljajo certifikati ekološke pridelave. Certifikat ekoloških kmetij v sistemu EKODAR lahko preverite še pred nakupom s pomočjo sistema sledljivosti.
 
BREZ PESTICIDOV

Ekološka reja upošteva naravne zakonitosti ter ščiti življenske vire - zemljo, vodo in zrak. Prepovedana je uporaba pesticidov.

 
PROSTA REJA

Živina iz nadzorovane reje se pase na hribovitih pašnikih najmanj 180 dni na leto. Čez vse leto morajo imeti zagotovljen izhod iz hleva, živali pa ne smejo biti priklenjene ali privezane za daljša obdobja.


 
BREZ ANTIBIOTIKOV

Zdravljenje in zatiranje škodljivcev poteka z uporabo naravnih postopkov brez uporabe antibiotikov. V kolikor se živina zdravi s pomočjo antibiotikov, za daljši čas izgubi status ekološkega goveda.

 
BREZ GSO

Pri krmljenju se ne uporablja GSO (gensko spremenjenih organizmov) ali kostne moke, vsi prehranski dodatki pa so omejeni. V kolikor kmetovalec nima na voljo dovolj lastne ekološke krme jo dokupi pri kateri od bližnjih ekoloških kmetij.


Mnenja zadovoljnih uporabnikov 
Živalim prijazna reja
Zelo podpiram vašo znamko in rejo ekološkega goveda. Napredno, predvsem pa najbolj pomembno - živalim prijazna reja. 
Simon

Ekološko, mehko in sočno
Meso ekološke pridelave znamke EKODAR redno naročamo, saj se kvaliteta in okus bistveno razlikujeta od mesa kupljenega v klasični trgovini. Priporočam ga, ker je ekološko pridelano, mehko in sočno, in tako zadovolji še tako zahteven okus. V naši družini ga naročamo več kot 1 leto in ga bomo tudi v prihodnje. Martina

Ekodar je edina izbira
Odkar smo poskusili vaše hrenovke - ekološke goveje hrenovke EKODAR, je to naša prva in zadnja izbira. Filip