O NAS

Naša domovina Slovenija ima čudovite naravne danosti za ekološko kmetovanje. Mnoge manjše slovenske kmetije ležijo v hribovitih področjih, kjer so pogoji pridelave in reje oteženi, obseg proizvodnje pa omejen. Tudi prodati ni lahko.

 

Prav tem kmetom smo želeli v Kmetijski zadrugi Šaleška dolina omogočiti skupen – organiziran nastop do kupcev. Že pred leti smo začeli povezovati prve ekološke rejce in danes odkupujemo ekološko govejo živino v Savinjski dolini, na Koroškem, v Zasavju, na Pohorju...

 

Skupna blagovna znamka EKODAR je postala sinonim za zaupanja vredno slovensko ekološko goveje meso visoke prehranske vrednosti. Vsak kos mesa je preko QR kode sledljiv vse do eko rejca, kar lahko preverite s pametnim telefonom.  Vsi v verigi – kmet, zadruga in predelava – smo ustrezno certificirani in nadzirani. Prvi v Sloveniji smo pred kratkim prejeli tudi certifikat Izbrana kakovost – Slovenija. Vsak dan skrbimo, da bi vsi sodelujoči tudi v bodoče ostali vsega zaupanja vredni.

 

EKODAR je resnično darilo zdravju in naravi.

Eko meso je izjemnega okusa, manj zamaščeno, bolj mesnato in visoke prehranske vrednosti.

Spoštovanje strogih pravil ekološkega kmetovanja in kmetovanje v sozvočju z naravo pa sta jamstvo, da bo tudi obrok na vaši mizi dober in zdrav.