PROIZVAJALCI

Skupina proizvajalcev “RDEČE EKO MESO” je strokovno-administrativna enota, ki deluje v okviru Kmetijske zadruge Šaleška dolina. Člani skupine proizvajalcev se združujejo z namenom ekološkega kmetovanja in skupnega nastopa na trgu. S tem želimo pospeševati ekološko kmetijstvo ter podpirati člane pri ekološkem kmetovanju z rednim odkupom ekološke živine. Glavni cilji, ki jih skupina zasleduje, so:

- širjenje zavesti o ekološkem kmetovanju,
- strokovna usposobljenost članov na področju ekološkega kmetovanja,
- podpiranje in sodelovanje z drugimi združenji ekološkega kmetijstva,
- zagotavljanje odkupa rdečega eko mesa, procesiranje odkupljenega mesa skozi predelavo po najvišjih certificiranih ekoloških standardih.

 

Eko kmetje in zadruga se strogo držimo tudi štirh načel:

- rojeno v Sloveniji,
- vzrejeno v Sloveniji,
- zaklano v Sloveniji,
- predelano v Sloveniji.

 

S sistemom sledljivosti želimo kupcem zagotoviti še dodaten standard, ki ga drugje ne dobijo – sedaj lahko s svojim pametnim telefonom že pred nakupom ugotovijo iz katere kmetije prihaja meso ter si ogledajo osnovne podatke o kmetiji. Tukaj si lahko pogledate kako si nastavite aplikacijo na vaš pametni telefon:

Nastavitev aplikacije  Več o tem 

 

V kolikor ste sami rejec ekološke govedine in bi se želeli priključiti našemu projektu lahko več informacij o odkupu ekološke živine najdete na strani KZ Šaleška dolina ali pa nam pišete na info@kz-saleskadolina.si

Ekodar sistem sledljivosti  Preverite izvor mesa