Vodič za uporabo


EKODAR sistem sledljivosti kupcem prinaša novo vrednost in Vam dopušča, da s pametnim telefonom preverite izvor Vašega mesa še pred nakupom. Vse kar morate narediti je, da poskenirate QR kodo na naši embalaži, ki Vas odpelje na profilno stran kmetije od koder prihaja meso. Več o QR kodah ter kako jih lahko poskenirate preberite spodaj.

Vodic za uporabo

Quick Response (QR) koda je dvo-dimenzionalni zapis, ki ga lahko preberejo sodobni pametni telefoni. Pri ekološki govedini blagovne znamke EKODAR, lahko s pomočjo QR kode hitro in enostavno preverite s katere kmetije izvira vaše meso, prav tako pa lahko dobite tudi nekaj osnovnih informacij o tej kmetiji. Na vsaki profilni strani kmetije je tudi zemljevid, ki prikazuje kje se kmetija nahaja.

Da bi lahko sistem uporabljali čim lažje, smo Vam pripravili tudi kratek vodič za uporabo sistema sledljivosti preko QR kod.

Kaj potrebujem, da lahko uporabljam QR kodo?
Za skeniranje QR kode boste najprej potrebovali pametni telefon. Na telefon potem naložite aplikacijo, ki bo fotoaparat na vašem telefonu spremenila v čitalec QR kod. Glede na operacijski sistem vašega telefona, morate le poiskati primerno aplikacijo.

OPERACIJSKI SISTEMAPLIKACIJA
 

Android

Na Google Play trgovini poiščite aplikacijo ‘Barcode Scanner’.
 

iOS

Na voljo je več aplikacij, ena od možnosti je tudi brezplačen ‘Scan’
 

BlackBerry (OS7, BB10)

Naprave Blackberry imajo funkcijo branja QR kod že vključeno v aplikaciji BlackBerryWorld. Na OS7 pritisnete opcijsko tipko in izberete možnost ‘Scan a Barcode’, na BB10 pa se vam možnost skeniranja pojavi, če v aplikaciji s prstom potegnete od zgoraj navzdol.
 

WindowsPhone

Na voljo je aplikacija QR reader

Ostali operacijski sistemi

Na spletu lahko najdete tudi zastonjske aplikacije za branje QR kod, ki podpirajo širok nabor telefonov. BeeTagg ponuja možnost, da je operacijski sistem prepoznan kar preko spletnega brskalnika na telefonu. Vse kar morate narediti je, da na svojem telefonu obiščete spletno stran get.beetagg.com in aplikacija se bo avtomatsko namestila na vaš telefon.

Kljub temu, da so aplikacije brezplačne Vam lahko vaš mobilni operater zaračuna prenos podatkov. Temu se lahko izognete tako, da prenos aplikacije opravite, ko ste povezani na brezžično omrežje (Wi-Fi).
V kolikor imate še kakšno vprašanje nam lahko pišete preko kontaktnega okenca na naši spletni strani ali pa vprašanje pošljete preko elektronske pošte na info@ekodar.si
Prijetno uporabo Ekodar sistema sledljivosti Vam želimo!