Telečji osso buco v čokoladni omaki (Mala Kuhna)

Osso buco oz. goveji bočnik spada med kose mesa, ki se ne znajdejo prav pogosto na našem jedilniku. Nekateri bi ga označili kot črno ovco, drugi pa za »Rolls-Royce« pri izbiri teletine ali govedine. Zakaj takšna razdvojenost? Poizkusite in preverite zase!

Preberi več

Kosilo s starši

9. 03. 2017 18.51


Danes sem se odločila, da objavim samo slikice in kratek opis včerajšnjega kosila, ki je predstavljalo še zadnji dogodek za moževih 30. Končno sva našla čas, da vse starše zbereva za isto mizo in tudi za njih skuhava (skuham) kosilce.

Preberi več

Vroče hrenovke

27. 02. 2017 18.52

hrenovke v omaki


So bile eden izmed prigrizkov na mojem rojstnem dnevu. Gre za eno blazno primitivno, vendar efektno jed. Narezane spečene hrenovke v vroči žar omaki z vodko. Recept sem že objavila, tokrat sem ga priredila na malo manj sestavin. Pa prosim ne imeti teh hrenovk za neko manjvredno hrano, ker tele so super duper!

Preberi več

Rebrca iz pečice

27. 02. 2017 18.49


Takšna slastna rebrca z lahkoto pripravimo doma, tudi če nimamo pokritega žara v katerem bi meso dimili, le pečico. Okus takšnih rebrc je odličen! Saj ko je nekaj všeč naši celi družini, potem veš, da je zmaga. Torej mora biti všeč vsem šestim ljudem. Uf.

Preberi več

Pečena zeljna glava

27. 02. 2017 18.47


Tokrat sem dobila recept na kulinaričnem blogu kruh in vino, malo sem ga priredila, ker imam raje pečeno zelje kot kuhano. Zato sem glavico eno uro pekla v pečici. S pečenim zeljem in mesom tako ali tako ne moreš zgrešiti, tako da škoda pisati, da je bilo slastno!!!

Preberi več

Govedina po mongolsko

27. 02. 2017 18.46


Je stalnica kitajskih restavracij. Kako je z njo na Kitajskem ne vem. Pri nas se obnese na način, kot ga opisujem v receptu. Za ta recept potrebujemo govedino, ki je primerna za hitro pripravo: to je pljučna pečenka, ledja ali pa križ – rumpsteak. Sama uporabim lokalno meso ekološko vzgojenega goveda Ekodar.

Preberi več

Pita z govedino in pivom

27. 02. 2017 18.45


Ni ravno pita, je le dober goveji golaž, prekrit s plastjo listnatega testa. Kar pomeni, da je prej potrebno skuhati golaž, ga preložiti v pekač in še speči skupaj s testom. Izbiramo lahko med listnatim ali pa maslenim pate brisee, ki se uporablja za pite. Dodamo mu lahko tudi kakšno začimbo ali sir. 

Preberi več


Kaj pa to, ko se od sedaj dobi ekološko govedino tudi v trgovini v Velenju in sicer v trgovini Domače Dobrote. Ni naključje, da smo malčki v isti stavbi nekoč dobili skoraj vsa naša oblačila in igrače. No, zdaj pa še meso. Trgovina se namreč nahaja v stavbi, kjer je nekoč delovala Zibka, z narisano veliko štorkljo.

Preberi večKottbullar so švedske mesne kroglice, ki so tam zelo popularne in razširjene, še najbližje k nam pa jih je prinesla njihova Ikea. Med nalaganjem omar in podobnih stvari postaneš res lačen, in ko v Celovcu napišejo da je all you can eat, so le še bolj mamljive. Postrežejo jih polite z omako in z brusničnim džemom. So čisto mini polpetke, malo večje frnikole. Sicer jih prodajajo tudi zamrznjene, jaz sem se jih že nekajkrat lotila doma in so zelooo fine. V nasprotju z navadnimi mesnimi polpetami so te brez kruha, z malo drugačnimi začimbami, a vseeno rahle in puhaste.

Preberi več


Čeprav je poletje in nam še najbolj pašejo žar ter solate, je tu in tam super pojesti kakšno tako gosto juho, ki jo lahko jemo tudi tri dni zaporedoma in nam ni potrebno kuhati. Enkrat si naredimo poleg skledo solate z vrta, drugič omleto, tretjič popečen sirček.

Tale recept je sicer spisan že nekaj časa, vendar me je mamam preganjala kar nekaj časa, da naj ga le že objavim, ker je bila nad juho totalno navdušena. Čeprav smo vsi pričakovali neki ričet, ga moraš kar odmisliti, ker z njim nima kaj dosti skupnega kot ješprenj.

Preberi več

Elementi 1 do 10 od 16 skupno

Stran:
  1. 1
  2. 2