Danes sem se odločila, da objavim samo slikice in kratek opis včerajšnjega kosila, ki je predstavljalo še zadnji dogodek za moževih 30. Končno sva našla čas, da vse starše zbereva za isto mizo in tudi za njih skuhava (skuham) kosilce. Odločila sem se, da bom tokrat ubrala drugačen koncept kosila in da ne namečem vsega naenkrat na mizo kot ponavadi, saj me je ta način v nedeljo navdušil pri prijateljici, ki nas je povabila v njeno novo kuhinjo. Tako sem si lahko privoščila še šopek sredi mize.

Recepti bodo kapljali v prihodnjem tednu, da ne bo vse naenkrat in boste imeli čas preizkušati recepte postopoma :D

Priprave:

Za hladno predjed sem se odločila po priporočilu prijateljice kombinirati radič, pomaranče in popečene orehe. Dodala sem sladko-kislo-slan preliv. Lahko bi bila še gorgonzola ali feta. Ampak za štart je bilo dovolj.

Toplo predjed so predstavljali moji bučni njoki iz muškatne buče, z žajbljem, maslom in parmezanom. Žal so se za slikanje obrnili točno na rebrast trebušček, sem opazila šele na računalniku :D Edino enega izdajajo rebrce na trebuhu.

Za glavno jed sem izbrala lokalne ekološke goveje biftke v vinski omaki z dijonsko gorčico, krompir “Pommes Anna” in enostaven motovilec ter kalčke s prelivom iz bučnega olja, balzamičnega kisa in česna.

Sladico sem sestavila iz ananasa, mandljevega upognjenca, orehovega sladoleda, karamele in granatnega jabolka. Ananas in granatno jabolko sta bila bolj sladka kot sem pričakovala, zato je meni kar manjkalo nekaj kislega.

To je to, pojedli smo vse, razen grisinov. Ostali so skoraj vsi….