So bile eden izmed prigrizkov na mojem rojstnem dnevu. Gre za eno blazno primitivno, vendar efektno jed. Narezane spečene hrenovke v vroči žar omaki z vodko. Recept sem že objavila, tokrat sem ga priredila na malo manj sestavin. Pa prosim ne imeti teh hrenovk za neko manjvredno hrano, ker tele so super duper!

Samo goveje ekološko meso, začimbe in olje. Brez škroba (primerne so tudi za bolnike s celiakijo) in vseh možnih dodatkov, ki jih mesarji in predelovalnice filajo v plastična čreva. Hrenovke imajo res mesni okus, so sočne, čvrste in še meso I. in II. kategorije pašnih krav. Žal imajo kratek rok trajanja, le en teden in naročiti jih je potrebno vnaprej. Zato vzamem večjo količino in jih takoj zamrznem, nato pri kuhanju dodam kakšno minuto, ker v vodo dam kar zamrznjeno hrenovko.

Sestavine:
10 hrenovk
1 skodelica ketchupa (ali domači pelati z dvema žlicama rjavega sladkorja)
1 žlička posušene čebule v zrnju
1 žlička suhega česna v zrnju
1 žlička peteršilja
5 žlic vodke
* po želji dimljena mleta paprika pimenton ali tekoči dim in tabasco/kajenski poper

Priprava:
Hrenovke narežemo na 2 cm odseke in jih z nožem zarežemo (jaz sem to naredila z ribežnom nicer dicer). Na malo olja jih dobro zapečemo. Vmes kuhamo omako. Ko so hrenovke gotove jih polagamo v omako in dobro premešamo. Seviramo z zobotrebci in svežim kruhom.